Televisieuitzendingen

  • Spelletjes:

Forts en tête: Televisiespel van de RTBF, Centre de Charleroi, gepresenteerd door Jacques Mercier en Armelle van 1997 tot 2001 en door Barbara Louys van 2001 tot 2005. Twee kandidaten namen het tegen elkaar op door vragen te beantwoorden over telkens een ander Belgische thema. Daarbij werd ingezoomd op een bepaalde gemeente of regio. Documenten uit het Archief konden dan gefilmd worden om als achtergrond te dienen bij een vraag.

  • Informatieve uitzendingen

Soms werden er televisieuitzendingen met een historisch, informatief, gerechtelijk of actueel thema opgenomen in het Archief. Hier denken we onder andere aan Face cachée, Chroniques criminelles, Face aux Juges, alle drie uitgezonden op RTL of Télétourisme, C’est Cult en Devoirs d’enquête op RTBF.

Onlangs heeft een ploeg van het programma Indices op RTL een aflevering gedraaid in het depot van het Archief. Deze werd op 4 maart 2020 uitgezonden ( https://www.rtlplay.be/indices-p_8393/emission-du-04-03-20-c_12592099). In de loop van 2020 staan er nog meerdere draaidagen op het programma.